کالیبراسیون فشارسنج برای تایید صحت اندازهگیری فشار انجام میشود. در فرآیند کالیبراسیون فشارسنج، فشارسنج تحت تستهای مختلف قرار میگیرد تا میزان دقت آن مشخص شود. برای این کار، فشارسنج با یک استاندارد مرجع مقایسه میشود و هرگونه انحراف از مقادیر واقعی شناسایی میشود. این خطا میتواند در مقایسه با خوانشهای استاندارد مشاهده شده و سپس بر اساس آن تنظیمات مورد نیاز اعمال میشود تا دستگاه به دقت مطلوب برسد. خطای فشارسنج باید در حدی باشد که کمتر از دقت دستگاه نباشد. کالیبراسیون میتواند شامل تنظیمات مختلفی برای دستگاه باشد تا همخوانی کامل با معیارهای استاندارد حاصل شود و در نتیجه عملکرد صحیح دستگاه تضمین گردد.
فشار در کالیبراسیون به چه معناست؟
فشار به معنای نیروی عمودی وارد بر یک سطح است که بر مساحت آن تقسیم میشود. بنابراین، فرمول فشار به صورت p = F/A تعریف میشود که در فرآیند کالیبراسیون فشار از این معادله استفاده میشود. در سراسر جهان، واحدهای مختلفی برای اندازهگیری فشار به کار میرود که ممکن است باعث سردرگمی شود. واحد استاندارد فشار در سیستم SI پاسکال (Pa) است که معادل یک نیوتن نیرو در هر متر مربع است؛ یعنی 1 Pa = 1 N/m². از آنجایی که پاسکال یک واحد کوچک است، معمولاً از ضرایب مختلف مانند هکتو، کیلو و مگا برای مقیاسهای بزرگتر استفاده میشود. این امر موجب استفاده گسترده از واحدهای متنوع فشار در سراسر جهان میگردد.
انواع فشار
در کالیبراسیون فشارسنج، یکی از نکات اساسی در تمایز انواع فشار است. فشار به انواع مختلفی تقسیم میشود:
- فشار گیج
- فشار مطلق
- فشار خلاء
- فشار تفاضلی و فشار بارومتریک
تفاوت اصلی این انواع فشار در نقطه مرجع یا تکیهگاهی است که نسبت به آن، فشار اندازهگیری میشود. فشارسنجها بهطور خاص برای اندازهگیری هر یک از این انواع فشار طراحی و ساخته شدهاند. علاوه بر این، در صنعت، فشارسنجهای ترکیبی نیز وجود دارند که قابلیت اندازهگیری هر دو نوع فشار مثبت و منفی را دارند. این تفاوتها در کالیبراسیون فشارسنج اهمیت زیادی دارند، چرا که انتخاب نقطه مرجع مناسب برای دقت اندازهگیری ضروری است.
جهت کسب اطلاعات در رابطه با کالیبراسیون کالیبراسیون خلاء سنج کلیک کنید.
کالیبراسیون فشارسنج چگونه انجام می شود؟
اتصال دستگاه به سیستم فشار
ابتدا دستگاه فشارسنج، ترانسمیتر فشار، یا سایر ابزارهای مرتبط به سیستم فشار متصل میشود و فشار در مقادیر مختلف به دستگاه اعمال میگردد.
بررسی دقت و تنظیم مرجع
در این مرحله، مقدار فشار خوانده شده از دستگاه با مقدار واقعی آن مقایسه میشود. این مقایسه برای شناسایی و اصلاح هر گونه خطا انجام میشود تا دستگاه دقیقاً فشار صحیح را نمایش دهد.
کالیبراسیون ابزارهای مختلف
علاوه بر کالیبراسیون گیجهای فشار، ترانسمیترهای فشار، فشارسنجهای صنعتی و هیدرولیک و نیوماتیک نیز کالیبره میشوند. این مراحل اطمینان میدهند که تمامی دستگاهها با دقت بالا عمل میکنند.
بررسی عملکرد و تست نشتی
دستگاههای کالیبره شده برای بررسی نشتی و عملکرد صحیح تحت شرایط فشار مختلف آزمایش میشوند. این تستها تضمین میکنند که دستگاهها قادر به اندازهگیری دقیق فشار در هر شرایطی باشند.
این فرآیندها شامل کالیبراسیون و آزمون عملکرد انواع شیرهای اطمینان، شیر کنترل فشار، رگولاتورها و حتی بارومترها نیز میشود تا دقت ابزارهای اندازهگیری در صنایع مختلف تأیید گردد.
آزمایشگاه کالیبراسیون فشارسنج نیکوفارمد
آزمایشگاه کالیبراسیون نیکوفارمد با دارا بودن گواهینامه معتبر ISO 17025، توانایی ارائه خدمات کالیبراسیون دقیق و معتبر در زمینه فشارسنجها را دارد. گواهینامه ISO 17025، تضمین میکند که تمامی فرآیندهای کالیبراسیون با رعایت استانداردهای جهانی و تحت نظارت دقیق انجام میشود. نیکوفارمد با استفاده از تجهیزات پیشرفته و متناسب با نیازهای صنعتی، قادر است کالیبراسیون انواع فشارسنج با اجزاء کشسان (هیدرولیک –پنوماتیک)، ترانسمیترها، و گیجهای فشار را با بالاترین دقت کالیبره کند.
با توجه به گستره وسیع خدمات آزمایشگاه کالیبراسیون نیکوفارمد، شما میتوانید از کالیبراسیون دستگاههای خود در شرایط فشارهای مختلف و در تمامی رنجها اطمینان حاصل کنید. ما در آزمایشگاه کالیبراسیون نیکوفارمد به دقت و کیفیت کالیبراسیون دستگاهها توجه ویژهای داریم تا مطمئن شویم که ابزارهای شما همواره عملکرد بهینه خود را حفظ کنند.
جهت دریافت خدمات و مشاوره رایگان با نیکوفامد تماس بگیرید.
اهمیت انجام دوره ای کالیبراسیون فشارسنج
کالیبراسیون فشارسنج یکی از مراحل حیاتی در حفظ ایمنی و دقت تجهیزات صنعتی است. این فرآیند تضمین میکند که دستگاه فشارسنج دقیق و مطابق با استانداردهای معتبر جهانی عمل میکند. انجام ندادن کالیبراسیون منظم میتواند منجر به خطاهای اندازهگیری شود که در برخی موارد میتواند پیامدهای جدی به دنبال داشته باشد.
فشارسنجهای غیرکالیبره شده ممکن است خطاهایی بیش از 10% داشته باشند، که میتواند به طور مستقیم بر ایمنی تأسیسات صنعتی تأثیر بگذارد. عدم دقت در اندازهگیری فشار میتواند باعث تجهیزات خراب شده، خطرات ایمنی، یا حتی حوادث فاجعهبار مانند انفجارها یا نشت مواد خطرناک شود. همچنین، نداشتن کالیبراسیون منظم میتواند منجر به کاهش کارایی، افزایش هزینهها و مشکلات بهرهبرداری غیرمؤثر در سیستمها شود.